כוחה של אהבה | השווה מלונות בחו"ל | נשים בעולם העבודה | | אינטרנט מה ברשת? | סרטים וספרים זה כל הקסם

יום שני, 12 בדצמבר 2011

שיער מבריק ובקליק


  •  הבעיה בחפיפה אינה בתדירות, אלא בעובדה שהשמפו הוא סוג של דטרגנט, בדומה לסבון לרחיצת כלים. מתפקידו לפתוח את שכבת הקשקשים שעוטפת את השערה מבחוץ, לנקות מתחתם, למוסס את הלכלוך השמנוני ולהסירו מהשיער ומהקרקפת. כדי למזער את הנזק מומלץ לבחור במוצרים שמותאמים לסוג השיער: שיער יבש זקוק ליותר ללחות, שיער שמנוני להסרה טובה יותר של עודף שמנוניות ושיער צבוע לחומרים להגנה על הצבע.

  •  לאחר שטיפת השמפו מהשיער יש למרוח קונדישנר, שמטרתו לסגור מחדש את הקשקשים שהשמפו פתח. שאם לא כן תתאפשר בריחה מהירה של הצבע, פני השערה יהיו מחוספסים וקשים לסירוק והחזרת קרני האור לא תהיה אחידה ולכן מומלץ לרכך את השיכר.

  • אפשר לנסות מסכה לשיער ולשטוף אותה לאחד דקה או שתיים. נכון שלא משיגים את כל תועלת המסכה, אבל היא פועלת כקונדישנר איכותי. מדי פעם חשוב למרוח מסכה ולחכות עד לתום פעולתה, כמו שממליץ היצרן. כך תוכלי ליהנות ממלא התועלת של מסכת הזנה לשיער יבש ופגום או מהגנה על שיער צבוע.

  • תנועות סירוק נמרצות כשהשיער רטוב ממים או שפשוף במגבת לייבוש מהיר עלולים לגרום לשבירת השערות ולתלישתן. לפני הסירוק כדאי לייבש חלקית את השיער במגבת יבשה.

  • הכי קל להתחיל בסירוק ראשוני במקלחת, כשהמסכה או הקונדישנר על השיער, ובכך להפיק תועלת מירבית מפעולת הריכוך שלהם. סירוק של שיער ארוך צריך להתחיל מהקצוות, ובהדרגה להתקדם כלפי מעלה לכיוון השורשים. את הקשרים שנותרו לאחר החפיפה, מתירים באצבעות ורק לאחר מכן מסרקים.

  • קצוות מפוצלים כדאי לגזור לעתים תכופות, אחרת הם ממשיכים להתפצל כלפי מעלה. לאחר שזה קורה. אי אפשר לתקן את המצב. אפשר לשפר את המראה עם טיפות סיליקון, שכאילו מדביקות ומצמידות חזרה את הקצוות עד לחפיפה הבאה.

  • לחות ללא שטיפה מיועדת למריחה על שיער יבש או לח, כדי לאפשר עיצוב קל ונוח. בתכשירים יש חומרים שעוטפים את השערה מצדה החיצוני ויוצרים שכבה חוצצת, שמגנה מפני מגע ישיר של קרני השמש ונזקים סביבתיים אחרים, ולכן הם חשובים במיוחד בגלל הלחות, ולתלתלים, מפני שהם מייפים אותם.

  • אם הקרקפת שמנונית, כדאי למרוח את חומרי הטיפוח מסכות ולחות ללא שטיפה, על הקצוות ועל חלק מאורך השיער, ולהתרחק מהקרקפת, כדי לא להכביד יותר מדי.
 

 

 

אין תגובות: